dijous, 16 de març del 2017

Resum de la xerrada d'educació

La sensació de que la tertúlia sobre educació va ser curta i que hagués pogut durar hores i hores és la senyal perfecte per descriure l'èxit de participació de la xerrada que vam fer el dijous 9 de març al Centre Cívic Nord.

Quina educació volem? quins estils hi ha? quin paper hi tenim els pares?




Aquestes preguntes i tantes altres van servir de fil conductor per a poder parlar de l'educació dels nostres fills i filles, i de les escoles de la ciutat. 

L'Agustí, la Montserrat i la Lola del Casal del Mestre de Granollers van ser els que van guiar aquesta tertúlia, i els pares i mares assitents van poder dir-hi la seva. 
Van sorgir diverses reflexions alhora de triar escola, que a banda del projecte que tingui cada centre en concret, és important saber que l'escola la fan els mestres i les famílies, que no és qüestió de "deixar" els infants unes hores i ja està! sinó que cal implicació per part de tots: 

Tots fem escola i tots eduquem! 

Tot i això hi ha alguns aspectes en els quals l'escola sí que té un paper fonamental. Per exemple, és la única que permet la sociavilització dels infants i l'ensenyament en el treball procedimental i de recerca. 

Alguns pares i mares van comentar experiències pròpies alhora de triar escola, i que podien ser útils pels que ara estan en aquest moment. 

Van comentar aspectes com:

- La logística familiar: on és l'escola, com hi vaig, a peu, en cotxe, els germans, on tinc la feina? 
- Les instal.lacions: l'espai, la llum, joguines de fusta, de plàstic, quin material fan servir per treballar els valors, etc
- Els horaris, les extraescolars que fa a l'escola, que també formen part de l'educació del nen o nena. 


Un element molt important en l'educació dels nostres fills és la confiança que tenim vers el col·lectiu de mestres, que seran els que més hores passaran amb ells. I també l'educació vivencial, el treball en valors.


Pel què fa al procès d'inscripció, la Mercè Pregona de l'Ajuntament ens va fer una presentació molt clara dels pasos a seguir per inscriure els infants a les escoles de la ciutat, i va resoldre dubtes.




PRESENTACIÓ



Al iniciar la xerrada dues mares ens van presentar el projecte de la preinscripció a l'Escola Ponent que estan portant a terme per tal de fomentar una escola més diversa i fer més vida de barri. 


I per acabar una reflexió del filòsof francès del segle XVIII Rousseau que ens va dir un dels assitents a la xerrada i que creiem que és molt important en relació a la gran varietat de models educatius que hi ha. 

El que és important no són les eines de com ho fem, de com eduquem, sinó qui ho fa (els mestres), per qui ho fem (els infants, els nostres fills), per quin motiu ho fem (per un futur millor)

"DONEM AL NEN EL DESIG D'APRENDRE I QUALSEVOL MÈTODE SERÀ BO" Rousseau



Gràcies a tots els que hi vau assitir!!! Va ser un éxit!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada